frugtvin og mjød

Frugtvin og mjød i stentøj eller flaske


aroniavin med ingefær

Aroniavin med ingefær

NYHED!

Denne dejlige vin er brygget på Store Voldsgård lidt udenfor Herning.

Alle på Søbogaard er enige om, at de heller vil have en kæp i øret end en dolk i ryggen.

75 cl. flaske.

den lille havfrue

Den lille havfrue

Med sine hvide skærme lyser hylden op i midsommerens landskab, mens mosekonen brygger og romantikken blomstrer. Er der noget mere dansk? Måske en tur langs vore kyster med de tornede havtorn. Netop hyldeblomsten og havtornen er inspirationen til denne spiritus. Øvrige urter og bær kendes kun af havfruerne, Søbogaard og et par stykker til. Søbogaard har gennem tiderne stået på god fod med mange havfruer.

70 cl. flaske.

hyldeblomstvin

Hyldeblomstvin

For mange er hylden midsommerens træ. Med sine velduftende, hvide skærme lyser den op i landskabet, mens mosekonen brygger og romantikken blomstrer.

Søbogaards hyldeblomstvin røber ved første bekendskab sin oprindelse. Hyldeblomsten er umiskendelig og druen runder smag og bouquet perfekt af.

Hyldeblomstvin er et tema med mange variationer. Nyd den f.eks. med isterninger og en skive citron - eller fortyndet med danskvand - eller som dessertvin ved ca. 150, hvor blomstersmagen kommer helt til sin ret. Men også som basis i din helt egen drink eller punch.

kirsebærlikør

Kirsebærlikør

På Store Voldsgaard lidt syd for Herning laver Niels og hans medhjælpere Søbogaards Kirsebærlikør. Likøren bliver lavet på økologiske surkirsebær, dyrket på Sjælland af en af de få danske avlere af økologiske surkirsebær. Den har en alkoholprocent 15,5% og har en herlig sødme. Kan varmt anbefales som dessert vin.

kirsebærvin

Kirsebærvin

UDSOLGT!

På Store Voldsgaard lidt syd for Herning laver Niels og hans medhjælpere Søbogaards Kirsebærvin. Vinen bliver lavet på økologiske surkirsebær, dyrket på Sjælland af en af de få danske avlere af økologiske surkirsebær. På Store Voldsgaard er vinen igennem en langvarig process, hvor den løbende bliver tilsat rørsukker og godt humør, indtil den ender på den helt rigtige alkoholprocent og sødme.

nordlys

Nordlys

Nordlys udsendes fra de højere liggende dele af atmosfæren. Her sker et bombardement af elektrisk ladede partikler fra solen, som får luften til at lyde som et neonrør. Lyset rammer atmosfæren i to bælter omkring polerne, hvorved vi får nordlys og sydlys - fælles Polarlys.

Nordlys kan kun lejlighedsvis ses i Danmark, men kan nu i kraft af Søbogaard iderige vinmagere nydes jævnligt. Det er nemlig ikke kun Nordens vilde bjørne, som nyder blåbær, tyttebær osv. Mange vinkendere har fundet vildmarkens velsmag i Søbogaards Nordlys og Midnatssol. Allerede klassikere på Borupegnen.

Anbefalet af Livsstilskompagniet af 1992.

rømø dram

Rømø dram

Siden 1500-tallet var Rømø et fiskerleje og har også været ladeplads. Da fiskeriet gik tilbage i 1600-tallet slog nogle sig på skibsfart. Mange fik arbejde som kommandører på hvalfangerskibe, og tjente godt ved det, hvilket ses på kvaliteten af de ældre huse på øen.

sif mjød udgået

Sifs Mjød

UDGÅET!

Sif er gudinde for høsten, og rigdommen, der kommer af høsten. Hun er gift med Thor og beskrives som den fagreste blandt kvinder, men alligevel tilbageholdende. Det er ikke meget der berettes om Sif, men man ved, at hun havde hår af guld, fordi Loke engang klippede alt håret af hende, og da Thor truede ham med døden, fik han dværgen Sindre til at lave guldhåret, som voksede sig fast på Sifs hovede.

tors hammer mjød stentøjsflaske

Tors hammer mjød

Når Tor kører over himlen tramper bukkene og vognen rumler. Det tordner. Tor ejer hammeren Mjølner, som altid kommer tilbage, når han kaster den. Tor var blandt vikingerne den mest populære af guderne. Måske det også bliver tilfældet med denne mjød. En af ugens dage gjorde man til Torsdag, og kvinderne måtte ikke spinde torsdag aften, som var hellig.

Tors Hammer kan dog nydes alle ugens dage. Tors Hammer har en lidt større styrke og noget stærkere smag end Yggdrasil Mjød.

Brygget på honning, humle, krydderier og alkohol.

tors hammer mjød

Tors hammer mjød

Mjød på flasketors hammer mjød 25 cl

Tors hammer mjød

25 cl flaske.yggdrasils mjød

Yggdrasils Mjød

Yggdrasils Mjød er brygget med udgangspunkt i en opskrift nedskrevet af Olaus Magnus i 1555.

Vi anbefaler Yggdrasils Mjød i mere moderate mængder. F.eks. som velkomstdrink, dessertvin eller blot, som en drink i ny og næ.

Yggdrasils Mjød: Drikken enhver viking med respekt for sig selv vil nikke genkendende til. Præsten til Kirkjubær i Island afskrev i 1760 både den ”Ældre Edda” og Snorres Edda”. Håndskriftet indeholder en række prægtige illustrationer. Her har vi fundet Yggdrasil.

Brygget på honning, humle krydderier og alkohol.

yggdrasils mjød på flaske

Yggdrasils Mjød

Mjød på flaske.yggdrasils mjød 25 cl

Yggdrasils Mjød

25 cl. mjød på flaske.

SØBOGAARD APS KIMMERSLEVVEJ 11, 4140 BORUP

VOLDSGÅRDSVEJ 36, 7400 HERNING

TLF: 57526060, FAX. 57522412


Herning

kontrol rapport

Borup

kontrol rapport