Økoline

Kolde drinke

velkomst drik med hyldeblomst

Velkomst drik

-med hyldeblomst

½ fl. koncentreret hyldeblomstsaft

3 fl. mousserende hvidvin

½ fl.. tør vermouth

Det hele blandes i en bowle med isterninger, pyntes med citronskiver, citronmelise eller mynteblade. Er der jordbær at få, pynter de flot i bowlen

mynte smoothie

Mynte-smoothie

1 halv Appelsin

1 halv Galia ell. anden slags melon

2 dl Myntesaft koncentrat

1 dl Yoghurt natural

1 dl Knust is

1 skive Lime til pynt


Skral appelsinen og grav kødet ud af melonen. Blend appelsin, melon og myntesaft. Smag til med yoghurt. Tilsæt knust is i et glas, kom blandingen i, pynt med en limeskive og et sugerør.


Det er en frisk og let sommerdrik

tranebaersaft med rosmarin

Tranebærsaft

- med rosmarin

Fortynd 2 dl tranebærsaft med 8 dl vand. Varm det lidt op sammen med en rosmarinstilk. Afkøles og server som long drink med isterninger. ( drikken for den ægte rosmarin-elsker)

Prøv også: Bland 1½ dl ufortyndet sur tranebærsaft med 3-4 dl yoghurt naturel, 4 tsk ingefærhonning og 4 spsk. flormelis. Tilsæt 2 håndfulde knuste isterninger


Varme retter og drikke

andebryst

Andebryst

300 g Andebryst

1 tsk. Honning, (lyng)

1 Appelsin til saft

Salt og fristkværnet peber

Pille kartofler

Broccoli

Gulerødder

Nordlyssyltetøj


Rør honning, appelsinsaften, salt og peber sammen. Vend andebrystet i marinaden og lad den trække 3 timer i køleskabet. Brun andebrystet på panden og steg det derefter i ovnen ved 185 grader i 20 min. Lad det derefter trække i 10 til 15 min. De kogte pillede kartofler steges i smør og sesamfrø, kog gulerødderne først og derefter ganske kort tid broccolien. Som tilbehør Nordlyssyltøj.

Prøv at udskifte de, i opskriften, valgte safter med en anden saftvariant. Kokke forklædet og skåneærmerne kan købes. Kontakt Søbogaard.

whisky on the solbær

Whisky on the solbær

1 del Søbogaard solbærsaft

4 dele kogende vand

1 del whisky


Solbærsaft og kogende vand hældes i et krus. Whiskyen tilsættes og der røres rundt. Vil du hellere have en alkoholfri toddy, kan du erstatte whiskyen med 1 tsk. honning.

hyldebær med vermouth

Hyldebær med vermouth

Drinken skal serveres umiddelbart efter tilberedningen, da hyldebærsaft hurtigt taber varmen. Prøv den også i kold form.

1 dl. hyldebær saft

1 dl. vand

1/2 dl vermouth bianco

1 citron skive

Bland hyldebærsaft og vand i en gryde og kog op. Når saften er nået kogepunktet, hældes den i et krus. Tilsæt Vermouth Bianco, sæt citron-skiven på kanten og server med det samme. Prøv ikke at varme drikken op efter Vermouthen er kommet i, for så forsvinder alkoholen.


Desserter

sorbetis

Sorbetis

Til 4 - 6 personer

4 dl koncentreret saft

1 dl vand

1 dl hvidvin, ikke knastør

1 bæger pasteuriseret æggehvide

Bland saften med vand og vin, frys blandingen i ca. 3 timer, rør den igennem og vend stiftpis- ket æggehvide i. Frys igen under gentagen omrøring. Det er vigtigt med omrøring, ellers får du et lag saft nederst og sorbet øverst.

Sorbet bliver ikke stenhård, men får en dejlig cremet luftig konsistents. Det er fortræffeligt at kombinere alm. is og saftsorbet.

hyldeblomstfromage

Hyldeblomstfromage

Til 4-5 personer

4 store æg

4 spskf. golden rørsukker

6 husblas

2 dl. koncentreret hyldeblomst

1/4 l piskefløde

Æggeblommerne piskes med sukkeret. Den udblødte husblas smeltet i vandbad, afsvales inden den blandes med hyldeblomsten. Fløde og æggehviderne piskes til skum, hvorefter begge dele vendes i æggehyldeblomstmassen.

Det hele sættes til at stivne,inden det pyntes med flødeskum i små klatter og lidt reven chokolade

hyldeblomstdessert

Hyldeblomstdessert

4 personer

3 dl koncentreret hyldeblomstsaft

2-3 blade husblas

200 g fromage blanc (kvark)

1 dl piskefløde

1 stang vanilie

Udblød først husblassen i lunken vand. Varm så saften op og smelt den udblødte husblas heri. Afkøl saften og rør Fromage Blanc og de udskrabede korn fra vanille- stangen i. Pisk piskefløden stift og vend forsigtigt flødeskummet i.

Sættes i køleskabet i 3-4 timer til desserten er helt stivnet. Kan pyntes med friske jorbær, hyldeblomster eller citronmelisse


SØBOGAARD APS KIMMERSLEVVEJ 11, 4140 BORUP

VOLDSGÅRDSVEJ 36, 7400 HERNING

TLF: 57526060, FAX. 57522412


Herning

kontrol rapport

Borup

kontrol rapport